Tuesday, August 04, 2009

Vakantie Hongarije deel 4






Zondag 2 augustus 2009: Vandaag gingen we Melanie wegbrengen naar de luchthaven van Budapest. Natuurlijk niet rechtstreeks naar met een omweg via Szentendre. Het was niet druk om de M3 dus schoten we lekker op. In Budapest rechtsaf en o ver één van de bruggen recht op ons doel af. Achteraf bleek dat dit een achterhaalde manoeuvre was. Sinds een jaar ligt er een nieuwe brug over de Donau die al het gedoe in Budapest achterwege laat. Kortom, we hadden een half uurtje eerder in Szentendre kunnen zijn. Ondanks het goede weer was het niet druk in de straatjes. Wel drukkend warm. Hier en daar werden inkopen gedaan en uiteindelijk neergestreken bij het Kaféhaz van het Marsepeinmuseum voor een koffie met een marsepeintaartje. Ikzelf hou me aan een Sacher torte. We moesten op de tijd letten, dus hadden de meiden slechts een kwartiertje om het museum te bezoeken, maar dat bleek voldoende om een indruk te krijgen wat je zo allemaal kan maken van dat suikerspul.
Op naar de luchthaven! We namen de nieuwe brug en dat bleek de start van een complete nieuwe rondweg rond Budapest. De infrastructuur van dit land verandert zo snel dat er nauwelijks tijd is om een behoorlijke bewegwijzering tot stand te brengen. De nieuwe weg bracht ons in sneltreinvaart naar de luchthaven. 37 graden buiten en binnen airco! Luca was een gewaardeerde gast en mocht zo waarlijk naar binnen. Doordat we de snelweg hadden genomen hadden we genoeg tijd om rond te kijken. Daar moet je je niet al te veel van voorstellen. Slechts één winkeltje en te weinig zitplaatsen voor alle vertrekkende passagiers. Son hield zich bezig met het inchecken van Melanie en wij met het bestuderen van alle rare figuren die je langs ziet trekken. De ANWB alarmcentrale had gezorgd dat Mel als “Ummetje” (unacompanied minor) geheel begeleid naar haar stoel werd gebracht. Dat gebeurde door een aardige Hongaarse dame. Tezamen met nog 2 andere Ummetjes zwaaiden we haar uit. We moesten nog even wachten totdat we het sein kregen dat ze op haar plaats zat en toen met een snelle vaart terug naar de camping. Daar hebben we in het aanpalende restaurantje nog een Cordonbleu naar binnen gewerkt. Inmiddels was Mel al geland en veilig bij moeders aangekomen.
Maandag 3 augustus: Stralend weer en de hele dag op de camping doorgebracht. Lekker luieren en af en toe een duik in het zwembad. Danielle sloot zich naadloos aan bij de campingjeugd en vermaakte zich meer in dan uit het zwembad. ’s Avonds zelfgemaakte patatjes naar binnengewerkt met spiesjes.

No comments: